Men hvad med de mennesker, der ikke er så behageligt væk? En undersøgelse for Citizens Advice Bureau i Skotland sidste år viste, at flere og flere mennesker kom ind i gæld over begravelsesudgifter. En statsfond eksisterer for at hjælpe i sådanne tilfælde, men det har ikke holdt trit med stigningen i omkostningerne – i gennemsnit 7 procent hvert år siden 2004. Derefter er indvandrerarbejderne landede med store regninger, når (som det er sket) et af deres hold dræber i kålfeltet ved siden af ​​dem.

The Natural Death Center (‘løft låget på døende og begravelser’) kampagner om spørgsmålet om afgifter. Dens manager, Rosie Inman-Cook, tager regelmæssigt opkald fra folk i problemer. “I sidste uge var der en rumænsk kvinde, hvis partner var død pludselig. De havde fået tilladelse til at arbejde her, og havde lige skrabet sammen deres sidste par pennies for at betale depositumet på en lejlighed. Hvor skulle hun finde pengene til sin begravelse? Ingen tilbage i Rumænien har råd til at hjælpe. ”

Se de forskellige måder vi kan hjælpe dig som bedemænd i billund

Hvordan kan du lave en begravelse billigere? Ved at anerkende, at der ikke er nogen lovlig forpligtelse til at bruge en bedemand i billund. Loven kræver kun, at du kasserer kroppen på en passende måde. Du kan selv bygge en kiste, eller bruge en lavet af den afdøde, da de levede. (Nelson’s kiste blev lavet for ham af en af ​​hans søfolk, flere år før hans død.) Faktisk behøver du slet ikke bruge en kiste – en lukning er fint. Kroppen behøver ikke at blive balsam, og faktisk medmindre folk skal se det, er der ikke noget punkt. Det kan forblive på dit hus mellem død og begravelse: intet ubehageligt vil begynde at ske i løbet af de få dage. Du kan begrave en krop på dit eget land (underlagt retningslinjer for nærhed til vandkilder og lignende). Hvis du bruger et krematorium eller kirkegård, kan du transportere kroppen der selv, få venner og familie til at fungere som pallbærere. Ville det ikke være pænere end fire mænd, du aldrig har mødt før, og vil aldrig mødes igen?

Hvad får du ud af os

Faktisk er det problemet i centrum for alt dette: at tage ejerskab til farvel, siger du til din elskede. Så meget af den måde, vi gør det nu, er baseret på forlegenhed. Meget akavet, den stilhed, når undertaker spørger, om du gerne vil have messinghåndtag eller bare de slette stål. Jeg vil endda argumentere for, at vores holdninger til begravelser nogle gange er forankret i benægtelse, et underbevidst afslag på at acceptere, at den person, vi vidste, nu kun er en krop, som enten brænder eller roter. På en eller anden måde går tankegangen, hvis vi betaler for de duer at blive frigivet, vil vores relative undslippe naturens love. Folk bruger formuer på gravpladser i “prestigefyldte” kirkegårde. Hvorfor? Ormen diskriminerer ikke.

EFTERLAD ET SVAR