Overophedning er hovedårsagen til plantefejl i drivhuse. Et drivhus skal holde varm luft i de køligere måneder, men skal også frigive varm luft i de varme måneder. Når du vælger et drivhus, skal du overveje luftstrømmen. Der bør være tilstrækkelig godtgørelse for, at luften kommer ind og forlader strukturen. Kig efter udluftninger nær toppen af ​​konstruktionen og bundventilerne til luftindtag.

Ud over manuelt betjente ventilationskanaler er der mulighed for soldrevne louvere, som sikrer, at åbningerne åbnes når det er nødvendigt. Dette lader dig være væk fra haven i de varmeste dele af dagen uden at skulle bekymre dig om dine planter bliver overophedet. Nogle drivhusdesigner har også udstødningsventilatorer for at forhindre overophedning i foråret og sommermånederne.

Isolering

Det fremherskende vejr i dit haveområde vil diktere mængden af ​​isolering, der kræves til dit drivhus. Drivhuset skal holde varmen i dit drivhus, hvilket naturligvis holder det varmt, når koldt vejr rammer og giver dig mulighed for at opvarme dit drivhus billigt.

Drivhusgulvbelægninger tilbyder varierende isolationsgrader baseret på deres iboende egenskaber.

Her er et diagram, der viser de relative forskelle i isoleringsværdi for drivhusbelægninger.

R-værdi: Måling af materialets ‘isolerende evne’. Højere R-værdi refererer til højere isolationsværdi.

Grøntsager er bedst som hjemmedyrket

U-værdi: Måling af ‘varmetab’ gennem materialet. Jo lavere U-værdi, jo mindre varme kommer ud.

Ud over isoleringsværdien af ​​dækmaterialet tilbyder drivhusleverandører en række isolerende ordninger, afhængigt af behovene i dit voksende miljø. Fundamenter, vægge og tage kan isoleres. For den gør-det-selv gartner, en billig metode er at bruge boble wrap. Nogle havecentre leverer UV-stabiliseret polyethylenboblet wrap til dette formål. Vi anbefaler at du vælger wrap med store bobler, da dette har bedre isolerende egenskaber og lader i mere lys.

Nogle drivhus er designet med klare belægninger eller paneler, mens andre modeller har gennemskinnelige eller uigennemsigtige belægninger. Og nogle drivhusmodeller har halvdiffuserede dæk, som giver nogle af fordelene ved både klare og diffuserede modeller.

Klare paneler leverer direkte lys, mens uigennemsigtige paneler giver diffust lys. Hvis du ønsker at købe et drivhus for at spire frø og vokse forretter, som vil blive transplanteret udendørs, så har en klar belægning fordelene ved at bringe fuldt direkte lys til startbakkerne. Dette opvarmer jorden og opmuntrer til at spire frø for at spire og udvikle sig til en kraftig startplante til transplantation. Eksempler på klare drivhuse er Nature og Snap and Grow drivhusmodeller.

Hvis du planlægger at dyrke planterne til modenhed i dit drivhus, har en diffust belægning fordelene ved at give lige lys for afbalanceret løvvækst samt forhindre hot spots i drivhuset.

Hvad skal du huske når du selv skal gro dine drivhus

Selv om det kan virke kontraintuitivt, giver diffust lys det overlegent lys til dyrkning af planter. Diffuseret lys kan synes at være mindre lyst end direkte lys, men det lys, der generelt producerer den mest effektive fotosyntese, er ikke synlig for det menneskelige øje. Diffuseret lys når dine planter fra mange vinkler, så planter bliver ikke “leggy” som de ville, når de konkurrerede med hinanden for at vokse i retning af ledigt lys. Med diffunderede lysplanter udvikler en mere afbalanceret, kompakt struktur. Solexx drivhusene har alle diffunderede dæk.

For gartnere, der ønsker et drivhus med dobbelt anvendelse, giver det halvdiffuserede dæk fordelene ved både klare og diffuserede dæk. De halvdiffuserede dæk giver mulighed for tilstrækkeligt “halv-direkte” lys til udplantning af frø i det tidlige forår, og når starterne er blevet udstillet, kan drivhuset derefter bruges til at vokse fuldtidsafgrøder indeni. De halvdiffuserede dæk giver et all-purpose drivhus. RIGA-serien af ​​drivhuse har alle halvdiffuserede dæk, ligesom Riverstone Monticello-modellen.

EFTERLAD ET SVAR