Vores børn var involveret i anlægsgartner arbejde fra en tidlig alder, og det var glædeligt at se deres interesse og selvværd vokse, da deres anlægsgartner arbejde gav gode resultater. Selv om der er mange afgrøder der passer til den unge anlægsgartner, er her vores “Top 10”, der er forholdsvis let at dyrke, har korte væksttider og er sjove at høste.

1. Solsikke

Et must til et en børne have, plant kun en eller to, da de tager meget plads. Solsikker vil spire om en uge, blive en lille frøplante om to uger, og skal være 2 meter ‘høje i en måned. Om otte uger vil blomsterne blomstre afsløre hundredvis af frøkener. Sørg for at dyrke ‘konfekture’ solsikker, den type der dyrkes til mad. De vil tørre naturligt i sene sommersol; Frøene, der er rige på protein og jern, kan brændes til snacks. Gem et par til næste sommers plantning.

2. Salat / Mescluns

Grønne er en hurtig og pålidelig afgrøde, der giver barnet hurtige resultater, og også en god måde at interessere børn i salater. Salat kan lide del skygge; Hold jorden fugtig især i løbet af de første to uger. Frøene vil spire i 7-10 dage; vækstsæsonen er 40-50 dage. Du kan vokse ‘hoved’ (plads 8 “fra hinanden) eller” blad “(rum 4” fra hinanden) sorter; Bladets sorter vil modnes tidligere, omkring 30-35 dage.

3. Radiser

Radiser giver hurtige resultater til den unge gartner, der spiser i 3-10 dage og med en meget kort vækstsæson på 20-30 dage. De kan plantes tæt, 4-6 “fra hinanden. Plant i køligt vejr for en mild radise eller varmt vejr til en varmere radise.

Der er meget for dine børn at dyrke som anlægsgartner

4. Sne ærter

Sneen ærter er en hurtigt voksende tidlig afgrøde, og sjov for børn at spise lige uden for vinstokken. De tager omkring 10 dage at spire og modne i omkring 60 dage. Ærter foretrækker køligere, delvist skyggefulde steder i haven; de bør sås tæt, ca. 1 “fra hinanden. Sneen ærter er populære, fordi bøden er spiselig, og da de er en dværgplantage, kan de dyrkes uden en trellebøtte.

5. Kirsebær Tomater

Skal have dem! Disse kan være den mest sjove afgrøde for et barn, bortset fra jordbær. Plant i fuld sol og brug planter i stedet for at plante fra frø. Sæt i en 2′-indsats sammen med hver frøplante; de skal være bundet løst til indsatser, da de bliver højere. Tilsæt masser af kompost. Vand på jorden, forsøger at holde blade tørre. Voksesæsonen er 50-75 dage. Cherrytomater kan også dyrkes i beholdere.

Disse blomster er nemme at dyrke og giver resultater hurtigt, hvilket tilskynder den unge gartner. Nasturtier blomstrer omkring 50 dage efter, at frøene er plantet med orange, gule og røde blomster. De foretrækker solrige, tørre steder og gør det godt i dårlig jord. Vælg de kortere sorter til havens senge. Nasturtier er også skadedyrsbestandige, hvilket sikrer en vellykket plantning. Blomsterne er også spiselige og kan bruges til at tilføje farve til en frisk havesalat

EFTERLAD ET SVAR