Nordkapp fremmes som det nordligste punkt på fastlandet Europa, hvilket ikke er sandt. Nordkapp er på en ø (Magerøya), og nabopunktet Knivskjellodden er faktisk 1.457 m længere nordpå. Nordkapp er dog det nordligste punkt i Europa, der kan nås af det internationale vejnet. Øer længere nordpå, såsom Novaya Zemlya, ligger langt fra fastlandet.

Midnatssolen kan nydes 14. maj til 29. juli, medmindre natten er overskyet.

Nordkapp – Nordkappen, Nordkappens Horn har altid været et velkendt og vigtigt orienteringspunkt for alle både og skibe, der navigerer rundt i området. Stenen har haft et stort udvalg af navne, og det var først i midten af ​​det 16. århundrede, at det blev givet det nuværende navn.

I 1553 bestod en engelsk kommandør, Richard Chancellor Nordkapp og hedde klippen som Nordkapp, Nordkappen. Fra det tidspunkt er det blevet kaldt Nordkapp. På det tidspunkt var det ikke ligefrem centrumet af interesse. Men kun 100 år senere blev den første “turist” rapporteret at have klatret op til plateauet. Han var en italiensk præst ved navn Francesco Negri. Det tog ham mere end to år at gå fra Italien til fods, med båd, til hesteryg, på slæder og på ski. I 1664 havde han endelig nået sin destination, bemærkede han i sin rejselog: “Her er jeg nu på Nordkappen, ved Finmarks yderste spids, virkelig i verdens ende”

Hvad var så godt ved rejse til nordkap

I det 18. og 19. århundrede var en rejse til Nordkapp stadig et eventyr – og et dyrt i det. Man havde brug for at få et skib med besætning eller til at arrangere en ekspedition gennem hundredvis af kilometer vildmark. Derfor var der ganske mange højtstående blandt de første turister: Prince Louise Phillippe of Orleans, Oscar den anden, Kongen af ​​Norge og Sverige, Kong Chualalonkorn i Thailand. Han fik sit navn og dato skåret ind i en sten på toppen af ​​plateauet. Denne sten kan ses i Panorama-salen foran souvenirbutikken. Og også Kaiser Wilhelm II fra Tyskland var her.

I 1875 organiserede London Travel agent Thomas Cook den første grupperejse til Nordkapp for 24 deltagere. På det tidspunkt var rejser til Nordkapp meget forskellige i forhold til hvordan det er nu. Der var ingen vej over hele øen til plateauet. Rejsende blev taget af robåd fra Skarsvåg eller Gjesvær til Hornvika, lige under nordkappen. Derefter måtte de klatre op ad den stejle og klippede kløft for at nå højde af plateau. De første beskedne træbygninger begyndte at ses på plateauet. En af dem var hytten “Stoppenbrinks Champagne Pavilion.

Nordkap er et unikt sted at besøge for mange

Nordkap er hvor europæisk rute E69 slutter. E69 afgrener Europæisk rute E6 ved Olderfjord, 129 km (80 mi) væk. Vejen går ad flere tunneler og den dybe undersøiske North Cape Tunnel (når 212 m under havets overflade på det laveste punkt). Der plejede at være en vejafgift, men siden den 29. juni 2012 ved hjælp af tunnelen er gratis. North Cape Tunnel har en kontinuerlig nedad og opad skråning på 9%. Vejen inde i tunnelen har en bane i hver retning, med en dedikeret bane på hver højre side for cyklister. Vælg det rigtige gear inden du går ind i skråningen. Dette er vigtigt, da der ikke er noget klart billede af hvornår hældningen går fra nedad til opad. Overvej at køre bil med en motor, der kan øge hastigheden betydeligt, når du kører opad.

EFTERLAD ET SVAR