Ud fra ovennævnte litteratur er det klart, at tilsætningen af ​​stivelse har en større indvirkning på at reducere den endelige træpiller MC sammenlignet med lignosulfonat. Imidlertid vil for meget stivelse gøre slutproduktet ekstremt tørt. Det sidste MC af træpellet er meget vigtigt, da det ikke kun påvirker brændværdien, men også holdbarhed og slid af produktet. Li og Liu [19] rapporterede, at en pellets af god kvalitet har MC på mellem 6% og 12%. Wilson [20] fandt, at det højeste pellets holdbarhedsindeks med røde egprøver har MC på 10%. Andre undersøgelser viste også, at træpiller med MC varierer mellem 9% og 14% mest holdbare og modstandsdygtige over for slid [21,22].

2.2. Partikeldensitet og mekanisk holdbarhed

Tabel 1 præsenterer partikeldensitet og mekanisk holdbarhed af poppelpellets med forskellige additiver og et specifikt pelleteringsoverfladeareal. Partikeldensitet er forholdet mellem prøve masse og dets volumen inklusive porevolumen [23]. Enkeltpelletsdensitet er variabel og afhænger af træpulvermaskineemballage og træart. Ekstremt høj densitet er ikke god til forbrændingseffektivitet, da adgangen til ilt er forhindret, når træelementerne er meget tæt pakket, og dermed nedbryder brændingsprocessen. Disse styrkeparametre er særligt vigtige for opbevaring og transport af træpiller over lange afstande, da det er vigtigt at minimere støv- og bruddannelse under opbevaring og transport. Disse parametre findes ikke i prEN 14961-2 og PFI standarderne [4, 5]. Ifølge de tyske og østrigske standarder bør en enkelt pelletsdensitet imidlertid være mellem 1000 og 1400 kg / m3 [24].

Træpiller er et unikt produkt

Mekanisk holdbarhed defineres som slidstyrke og mekanisk styrke som tryk- og slagfasthed [25]. Ifølge de europæiske standarder bør højkvalitetspellets mekaniske holdbarhed ikke være mindre end 97,5%, og ifølge PFI-standarden bør denne parameter ikke være mindre end 96,5% [4, 5]. MC, partikelstørrelse og kemisk sammensætning af råmaterialer påvirker mekanisk holdbarhed ved træpiller [20]. Træpiller mekaniske holdbarhed er stabil med MC-værdier på mellem 9% og 14% [21], og indflydelsen af ​​slid forsvinder for MC-værdier mellem 8% og 12% [19]. Hvis råmaterialet MC er lavere end 7%, vil pellets ikke have de nødvendige styrkeegenskaber, da der ikke vil være tilstrækkelig fugtighed til lignin til dannelse af et stærkt bind med pelletpartiklerne.

Se hvad du kan bruge træpiller til

Mediavilla et al. [18] foretog en sammenlignende undersøgelse for at analysere virkningen af ​​forskellige tilsætningsstoffer (lignosulfonat, majsstivelse og deres forskellige kombinationer) på partikeldensiteten og mekanisk holdbarhed under lignende indledende betingelser (samme råmateriale, samme dosering af additiv, samme MC og samme kompressionshastighed). Partikeldensiteten varierede mellem 960 kg / m3 og 1130 kg / m3, og den mekaniske holdbarhed varierede mellem 93,2% og 98,8% for forskellige tilsætningsstoffer og deres kombinationer. Tilsætningen af ​​lignosulfonat resulterede i højere mekanisk holdbarhed sammenlignet med tilsætningen af ​​majsstivelse.

Nosek et al. [26] viste endvidere, at ved anvendelse af additiver (såsom motorolie, majsstivelse, natriumcarbonat, urinstof, vegetabilsk olie og dolomit) i en dosering på 0,5% faldt træpelletpartikeldensiteten. Den stærkeste effekt på nedsættelse af træpillerpartikeldensiteten blev fundet, når majsstivelse og dolomit blev anvendt som additiv [26]. Ved anvendelse af blødt træ som råmateriale viste Kofman [14], at 1% og 2% tilsætning af bindemidler (lignosulfonat og kartoffelmel) øgede træpiller mekaniske holdbarhed fra ca. 96% til 98%. Tilsætning af 1% kartoffelmel forbedrede mekanisk holdbarhed mere end tilsætningen af ​​1% lignosulfonat; 2% dosering af enten additiv viser imidlertid det samme resultat [17]. Stahl et al. (2012) viste også, at tilsætningen af ​​stivelsesadditiver øger træpiller mekaniske holdbarhed [13]. Alle typer stivelse (native hvedestivelse, oxideret majsstivelse, naturlig kartoffelstivelse og oxideret kartoffelstivelse) hjælper med at øge mekanisk holdbarhed, idet stivelsesdoseringen øges. Tilsætning af 2,8% oxideret majsstivelse havde den bedste samlede effekt blandt alle stivelser, med det mekaniske holdbarhedsindeks stigende fra 93,6% (naturligt træ) til 98,1%.

EFTERLAD ET SVAR