Når man designer indgangen til et hjem eller overvejer måder at overgå mellem etager i forskellige højder inden for et hjem, er de mest almindelige muligheder trapper og ramper. Men det kan være svært at afgøre, om trapper eller ramper passer bedst til din særlige situation. Ved at vurdere fordele og ulemper ved begge, såvel som dine mobilitetsbehov, vil op og ned være en leg.

Mobilitet

Når man vælger at installere en rampe eller en trappe i husbygningen, skal man overveje fysiske mobilitetsbegrænsninger for de mennesker, der bor i hjemmet. Trapper kan være bekvem for folk der kan gå uden hjælp; Personer, der kræver rullestol, walker eller stok vil dog have lettere tid at gå op og ned ramper, hvor der ikke kræves store fremskridt. På samme måde vil små børn også have lettere tid navigere ramper.

Sikkerhed

Både ramper og trapper har sikkerhedsmæssige fordele og risici. En trappe, der er korrekt oplyst og udstyret med håndlister, kan være en sikker måde for fysiske personer at flytte fra et område til det næste. Trapper kan dog udgøre en stor faldrisiko for de unge og ældre. I mellemtiden er ramper med håndlister en sikker måde for folk på alle mobilitetsniveauer at ændre elevationer i et hjem. Udvendige ramper kan dog blive særligt glatte og vanskelige at manøvrere, når de er sige eller dækket af affald, som blade.

Trapper er noget der skal konstrueres på den rigtige måde

Trapper betragtes som det mest økonomiske valg, når man skaber adgang til et hævet område af et hjem. Årsagen til overkommelige trapper er, at de kommer i præfabrikerede designs og kan konstrueres i begrænset rum. I mellemtiden kræver de fleste ramper et brugerdefineret design, så de passer til det område, de vil blive brugt i, hvilket kan betyde en betydelig del af bygningskostnaden.

Begrænsninger

Mens trapper kan begrænse mobiliteten, hvor ramper tillader folk på alle mobilitetsniveauer at bevæge sig omkring, er der andre begrænsninger at overveje. Trapper kan bygges næsten hvor som helst, at der er forskel i højden mellem landinger og optager kun et lille område. Omvendt kræver ramper langt mere plads til at muliggøre den rette stigning. Ramperne stiger typisk i forholdet 1:12, hvilket betyder, at hvis du skulle bygge en rampe, der havde en fod i højdeforhøjelse, skulle det være 12 meter langt. Således kan rummet være den mest begrænsende faktor for rampesign.

Når du planlægger et nyt badeværelse eller ombygger en gammel, kan du blive fristet af ideen om at bruge marmor til bordplader, gulve og vægge. Marmor har et ry som et af de mest luksuriøse hjem design materialer og kan helt sikkert skabe et iøjnefaldende udseende for ethvert værelse. Men mens der er nogle åbenlyse fordele ved at bruge det i dit badeværelses design, er der også flere betydelige ulemper. Før du beslutter dig for marmor til dit badeværelse, overvej både fordele og ulemper, så du kan afgøre, om det passer godt til dit hjem.

Trapper kan komme i mange klasser

Når det drejer sig om at skabe et luksuriøst, elegant udseende til dit badeværelse, er marmorfliser normalt go-to mulighed. Det har attraktive vejning og hvirvler, der giver hvert stykke et unikt udseende, så ingen to fliser er nøjagtigt ens. Marmor har også en glat, blank finish, der afspejler lyset for en lysende effekt på dit badeværelse. Flisen er tilgængelig i en række farver, herunder hvid, sort, grå, lyserød, blå og grøn, så det giver en stor fleksibilitet i design.

EFTERLAD ET SVAR